På grund av rådande pandemi-situation tvingades vi dessvärre att ställa in även 2021 års ljuskonstfestival. Vi planerar att återkomma 2022! Mer information kommer. Välkommen!

SUCCÉ FÖR
ISLAND OF LIGHT

Ofattbara 30 000 personer kom för att uppleva ljuskonstfestivalen ISLAND OF LIGHT på Smögen 2018. Det var den första ljuskonstfestivalen på ön långt ute i det västsvenska havsbandet och den första i världen utanför världens stora metropoler. Året efter var intresset betydligt större, och innehållet på en ny nivå.

Mer om Island of Light

Foto: Asaf Kliger, Västsvenska turistrådet

HÄNFÖRANDE
LJUSKONST-
INSTALLATIONER

Under fyra kvällar i september kommer ett flertal nationellt och internationellt erkända ljuskonstnärer att lysa upp Smögen och Hållö. Det kommer att bli en närmast magisk atmosfär där du som besökare befinner dig mitt i upplevelsen. Smögens klippor, bryggan, gränderna, himlen och havet kommer att bli skådeplats och bakgrund till interaktiva ljuskonstverk, ljusinstallationer och projektioner i monumental storlek. Festivalen Island of Light  kan upplevas från land såväl som hav, ”mitt i ingenstans”, i den vackraste av omgivningar. Den karga naturen och de rosa granitklipporna med spår från istiden, möter här den mest avancerade teknologi i form av ljuskonst.
Upptäck mer

ENASTÅENDE
MILJÖER

OMGIVEN
AV HAVET

ETT PITTORESKT
FISKELÄGE

MAT OCH BOENDE
AV HÖGSTA KLASS

Island of Light organiseras av den ideella föreningen ”Smögen Art – Light Festival”
med stöd av:

I samarbete med: